B A B U S süti

B A B U S süti

Mandulás ricotta torta amarettóval

2021. április 21. - Babus süti

 

Hozzávalók:

 

         3 darab tojás

         0,5 dl zsíros tej

         220 gramm őrölt mandula

         250 gramm ricotta

         150 gramm cukor

         fél csomag sütőpor

         1 csipet só

         1,5 dl amaretto likőr

         a tálaláshoz porcukor

         Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A mandulát keverjük össze a sütőporral és a sóval. A tojásokat verjük a cukorral habosra majd a ricottával keverjük el és közben adjuk hozzá a tejet és az 1 dl amarettót. Több részletben adjuk hozzá a sütőporos mandulalisztet, addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz a massza.

Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt 23 centiméteres tortaformába, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Még melegen locsoljuk meg a maradék fél deciliter amarettóval.

Ha teljesen kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babus-suti.blog.hu/api/trackback/id/tr9216508968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása