Hozzávalók:
• 3 darab tojás
• 0,5 dl zsíros tej
• 220 gramm őrölt mandula
• 250 gramm ricotta
• 150 gramm cukor
• fél csomag sütőpor
• 1 csipet só
• 1,5 dl amaretto likőr
• a tálaláshoz porcukor
• Hozzávalók:
Elkészítés:
A mandulát keverjük össze a sütőporral és a sóval. A tojásokat verjük a cukorral habosra majd a ricottával keverjük el és közben adjuk hozzá a tejet és az 1 dl amarettót. Több részletben adjuk hozzá a sütőporos mandulalisztet, addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz a massza.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt 23 centiméteres tortaformába, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Még melegen locsoljuk meg a maradék fél deciliter amarettóval.
Ha teljesen kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!