B A B U S süti

B A B U S süti

Narancsos répatorta - fehércsoki krémmel

2021. február 22. - Babus süti

Hozzávalók a tortához:

·      20 dkg liszt

·      10 dkg darált dió

·      30 dkg sárgarépa

·      1 citrom reszelt héja

·      25 dkg cukor

·      1,5 dl olaj

·      3 tojás

·      1 csomag vaníliás cukor

·      1 csomag sütőpor

·      mokkáskanál fahéj

·      csipet só

 

Sziruphoz:

     ·        1 narancs leve

     ·        3 evőkanél cukor

 

Krémhez:

     ·         250 gramm mascarpone

     ·        200 ml hideg habtejszín

     ·       100 gramm fehércsoki

 

Elkészítés menete:

répát hámozd meg és reszeld le és add hozzá a reszelt citrom héjat és egy kevés citrom levet ( 2 teáskanál ). A cukrot a tojássárgákkal keverd ki jó habosra majd add hozzá az olajat és keverd tovább, ezután szórd bele a répát. A sütőport, a fahéjat és a sót vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe majd add hozzá a darált diót és a vaníliás cukrot is. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral majd egyengesd el benne a tésztát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot (kb. 40-50 perc), tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.

Amíg sül a tészta, addig készítsük el a narancs szirupot. Öntsük egy kis lábasba kifacsart narancslét és tegyük bele a 3 evőkanál cukrot, majd csak addig melegítsük, amíg a cukor el nem olvad benne (ne forraljuk!). Tegyük félre és mikor kivettük a tortát a sütőből, még melegen locsoljuk meg vele óvatosan, előtte néhány helyen villával szurkáljuk meg a kisült tortát, hogy jobban magába tudja szívni a szirupot a tészta. Tegyük félre a tortát 2-3 órára és várjuk meg, amíg teljesen kihűl.

Közben készítsük el a fehércsoki krémet. Előszőr is gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett a fehércsokit olvasszuk fel 1 evőkanál mascarponéval, ha egy nemű lett vegyük le a gőzről és tegyük félre amíg lehűl. Ezután a hideg habtejszínt verjük habbá a maradék mascarponéval és közben óvatosan adagoljuk hozzá a felolvasztott fehércsokit. Vágjuk ketté a tortát és kenjük meg az alsó tésztát, majd helyezzük rá a tetejét és azt is kenjük meg. Jó étvágyat hozzá J

Fotók: https://www.instagram.com/gyoparviragkep/

Tanyérok: https://www.instagram.com/baantal/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babus-suti.blog.hu/api/trackback/id/tr5316436114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása