B A B U S süti

B A B U S süti

Menyecskeszem

Ma egy 1926-ban íródott füzetecskéből hoztam nektek egy receptet, ami a családunk öröksége, mondhatni egy igazi "Babus" süti!

2020. december 27. - Babus süti

Menyecskeszem

Hozzávalók:

·         25 dkg liszt

·         18 dkg vaj

·         10 dkg őrölt dió

·         1 egész tojás és egynek a sárgája

·         15 dkg cukor

·         fél csomag sütőpor

·         fél citrom reszelt héja (opcionális)

·         bármilyen lekvár

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a hideg vajat és összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az egész tojást és az egy sárgáját, majd jól összegyúrjuk. Viszonylag lágy tészta lesz, ezért fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk és kiszaggatjuk, mint a linzer karikát. Amelyik lyukas, megkenjük a maradék tojásfehérjével (én megszórtam egy kis szeletelt mandulával is). Aranybarnára sütjük kb. 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt. Sütéskor hagyjunk a kiszaggatott tészták között helyet, mert ez sütőporos és nőni fog közben. Figyelni kell, mert hamar megég. A sütőből kivéve puha lesz a tészta, de miután kihűlt megkeményedik, ezután lekvárral összeragasztjuk őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babus-suti.blog.hu/api/trackback/id/tr7616336126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása