B A B U S süti

B A B U S süti

Almás morzsa pite

2021. március 12. - Babus süti

Almás morzsa pite

 

Hozzávalók

A töltelékhez:

·       3 db nagyobb alma

·       4 evőkanál cukor

·       1 teáskanál fahéj

·       fél citrom leve

·       2 evőkanál kukorica keményítő

·       1 dl hideg víz 

Az alsó tésztához

·       18 dkg félfogós vagy omlós tészta sütemény liszt

·       1 csomag vaníliás cukor

·       10 dkg hideg vaj vagy margarin

·       1 mokkáskanál fahéj

·       1-2 evőkanál hideg víz vagy vodka

A morzsa tésztához

·       12 dkg félfogós vagy omlós tészta sütemény liszt

·       12 dkg hideg vaj vagy margarin

·       12 dkg cukor

 

Először a tölteléket készítjük el. Az almákat meghámozzuk, majd apró kockára vágjuk, ezután egy edénybe tesszük a cukorral, fahéjjal, citromlével és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, majd egy kis edényben a hideg vizet és a keményítőt csomó mentesre keverjük és hozzáadjuk az almás töltelékhez, visszatesszük a tűzre és addig keverjük, amíg besűrűsödik. Félre tesszük.

Az alsó tésztához valókat a folyadék kivételével egy tálba tesszük, majd összemorzsoljuk és elkezdjük összegyúrni. Közben hozzá adjuk a hideg vodkát és tésztává gyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Közben a töltelék is kihűl. Vegyünk elő egy 24 cm-es torta formát és béleljük ki sütőpapírral. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, kicsit gyúrjuk át majd, nyújtsuk ki és helyezzük a tepsibe, csináljunk neki peremet is. Kicsit szurkáljuk meg az alját és kenjük meg az almás töltelékkel.

A morzsához valókat morzsoljuk össze (itt fontos, hogy jó hideg legyen a vaj), gyorsan dolgozzunk, hogy ne álljon egybe a tészta. Majd szórjuk meg egyenletesen vele a pitét. 190 °C fokon süssük kb. 50-60 percig.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babus-suti.blog.hu/api/trackback/id/tr1016459522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása