B A B U S süti

B A B U S süti

Karácsonyi banánkenyér

2020. december 13. - Babus süti

img_4809.jpgHozzávalók:

  • 150 gramm liszt
  • 100 gramm őrölt mandula
  • 3 darab érett banán
  • 110 gramm szobahőmérsékletű vaj
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm apróra vágott étcsokoládé
  • 1 mokkás kanál fahéj
  • 1 mokkás kanál őrölt gyömbér
  • 180 gramm cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál só
  • 100 gramm aszalt gyümölcs ( én vörösáfonyát és kimagozott datolyát tettem bele )

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

  1. Egy keverőtálban nyomkodjuk össze a banánt
  2. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat és a cukrokat, ha jó habos lett keverjük hozzá egyenként a tojásokat, ezután adjuk hozzá az összetört banánt és jól keverjük el.
  3. Ha jól elkevertük adjuk hozzá a száraz hozzávalókat ( liszt, őrölt mandula, só, fűszerek, sütőpor, szódabikarbóna ). Keverjük szép simává majd végezetül adjuk hozzá az apróra vágott csokit és az aszalt gyümölcsöket.
  4. A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt sütőformába ( kenyér vagy őzgerincforma ), szórjuk meg a tetejét mandula szeletekkel és kb. 50-60 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt vegyük ki a formából.

A bejegyzés trackback címe:

https://babus-suti.blog.hu/api/trackback/id/tr6716263418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása