Hozzávalók:
- 150 gramm liszt
- 100 gramm őrölt mandula
- 3 darab érett banán
- 110 gramm szobahőmérsékletű vaj
- 2 darab tojás
- 100 gramm apróra vágott étcsokoládé
- 1 mokkás kanál fahéj
- 1 mokkás kanál őrölt gyömbér
- 180 gramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál só
- 100 gramm aszalt gyümölcs ( én vörösáfonyát és kimagozott datolyát tettem bele )
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- Egy keverőtálban nyomkodjuk össze a banánt
- Egy másik tálban keverjük habosra a vajat és a cukrokat, ha jó habos lett keverjük hozzá egyenként a tojásokat, ezután adjuk hozzá az összetört banánt és jól keverjük el.
- Ha jól elkevertük adjuk hozzá a száraz hozzávalókat ( liszt, őrölt mandula, só, fűszerek, sütőpor, szódabikarbóna ). Keverjük szép simává majd végezetül adjuk hozzá az apróra vágott csokit és az aszalt gyümölcsöket.
- A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt sütőformába ( kenyér vagy őzgerincforma ), szórjuk meg a tetejét mandula szeletekkel és kb. 50-60 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt vegyük ki a formából.